top of page

Wennen aan milieuzone voorbij

Per 1 april worden er boetes uitgedeeld als een auto zich onterecht in de Arnhemse milieuzone bevindt. De nieuwe regels gelden al sinds 1 januari maar overtredingen werden nog niet bestraft. Gedurende drie maanden was er sprake van een wenperiode.

In de wenperiode ontvingen alle overtreders een waarschuwingsbrief. Iedereen heeft nu de benodigde maatregelen kunnen treffen. Rijdt u na 31 maart 2019 met een diesel-personenauto van vóór 1 januari 2005 in de Arnhemse milieuzone, dan krijgt u een boete van 95 euro. De milieuzone in het centrum van Arnhem zorgt ervoor dat de uitstoot van roet en fijnstof vermindert en de lucht schoner wordt.

Personenauto's

Het verbod geldt alleen voor personenauto's die op diesel rijden, niet voor personenauto's die op benzine of gas rijden. De milieuzone geldt ook niet voor motoren en bestelbusjes. Motoren en bestelbusjes kunnen de stad gewoon inrijden.

Vrachtwagens

De milieuzone geldt wel voor bepaalde vrachtwagens. Het gaat om vrachtwagens (maximum massa meer dan 3500 kg) met een dieselmotor met euronorm lager dan IV. Deze vrachtwagens mogen de milieuzone niet in. De milieuzone voor vrachtwagens bestaat overigens al langer. De wenperiode geldt dan ook niet voor vrachtwagens.

Meer informatie

Op onze website www.arnhem.nl/milieuzone vindt u meer informatie, onder andere:

- wat de grenzen zijn van de milieuzone

- hoe u kunt zien hoe oud uw auto is

- of u in aanmerking komt voor een ontheffing

- of u in aanmerking komt voor de sloopregeling

Let op

à Vraag een ontheffing aan vóórdat u de milieuzone in rijdt. Ontheffingen kunnen niet achteraf worden aangevraagd.

à Heeft u een ontheffing voor het inrijden van het voetgangersgebied? U heeft dan niet automatisch een ontheffing voor de milieuzone.

à De milieuzone geldt ook voor uw bezoek / relaties.

Vragen?

U kunt contact opnemen met de Afdeling Vergunning en Handhaving Openbare Ruimte van de gemeente Arnhem via het contactformulier op www.arnhem.nl of via telefoonnummer 0900-1809.

Comentarios


bottom of page