top of page

Burendag Holthuizen groot Succes

Bijgewerkt op: 11 dec. 2020

BURENDAG HOLTHUIZEN 2019


Op 28 september was het zo ver. De eerste Burendag van Holthuizen! Het organiserend comité had kosten nog moeite gespaard om circa 180 buurtbewoners aan het werk te zetten. Spil van de dag was een goed uitgedachte buurtquiz met vragen over de geschiedenis van Holthuizen en Arnhem, met breinbrekers én met creatieve en sportieve opdrachten. Voor ieder wat wils dus. Vanaf 13:00 uur was de bedrijvigheid in de wijk te voelen.


Groepjes buurtbewoners liepen rond op zoek naar plekjes uit de fotoquiz of op weg naar de discgolf-opdracht. Dat laatste niet te verwarren met frisbeeën, want werkelijk van een heel ander niveau, wist amateurlandskampioen Ruben Timmerman ons te vertellen. Dat het ene team zich bloedfanatiek op de opdrachten stortte, terwijl het andere het vooral als een gezellige middag beschouwde, werd vooral op straat duidelijk. Soms werden antwoorden gemoedelijk uitgewisseld tussen teams, maar er waren er ook bij die de oplossingen toch echt voor zichzelf hielden.


Om klokslag 16:00 uur werden alle antwoordboekjes bij de jury aan het Sneekpad verwacht. Met het zweet op hun voorhoofd kwamen teamcaptains aan om nog even hun logo-ontwerpen voor de nieuwe buurtvereniging toe te lichten of om toch nog even te benadrukken hoe moeilijk de vragen waren geweest. De jury was streng doch rechtvaardig en riep na lang beraad de winnaars uit.


Per onderdeel van de quiz kon een taart worden gewonnen. Met winst op maar liefst vier van de negen onderdelen stak team 9 “Bolswardlaan boppe” met kop en schouders boven de rest uit. Toch waren zij niet de eindwinnaar van de quiz. Door het slim inzetten van de joker ging de eer van de slimste straat van Holthuizen, met de bijbehorende wisselbeker - namelijk naar team 6: zuidoostelijke delen Heerenveenstraat, Gaasterlandstraat en Harlingenpad.


Na het huldigen van de winnaars met taart en applaus was het tijd voor ontlading. Tijdens de barbecue werden nieuwe vrienden gemaakt, herinneringen opgehaald aan het Holthuizen van vroegere tijden en vooral gezellig met elkaar gegeten en gedronken. Dat de quizvragen men niet losliet bleek ook. Want waar stond nou die verdraaide rode brandweerkraan uit de fotoquiz en wat was in vredesnaam de bewoner die het eerste huis vanaf de tekening kocht?

Voor degene die nog slapeloze nachten hebben van de onopgeloste vragen én voor iedereen die gewoon benieuwd is naar de juiste antwoorden. Bekijk ze allemaal hier.


De organisatoren hebben in ieder geval de conclusie getrokken dat het vieren van Burendag in Holthuizen bijzonder aanslaat en zeker voor herhaling vatbaar is. Mede via een enquete onder de teamcaptains gaan zij zich beraden op Burendag 2020.


De uitslag van de quiz was als volgt:

1] Team 6

2] Team 9

3] Team 10

4] Team 3

5] Team 14

6] Team 11-12

7] Team 4

8] Team 7-8 en team 1-2

---

10] Team 5

コメント


bottom of page