top of page

AED & Reanimatiecursus

In Holthuizen zijn twee initiatieven gestart om AED ’s te plaatsen. De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Om snel te kunnen reageren bij een hartstilstand of hartritme stoornis worden er op veel plekken AED’s opgehangen. Voor en in Holthuizen is dit nog niet het geval.

De vereniging wil nu 2 AED’s kopen en op zo centraal mogelijke plekken ophangen, bij bewoners bij hun huis. Om ze goed te kunnen gebruiken en om hulp te kunnen verlenen zijn we nu ook bezig om een cursus voor het gebruik en een reanimatie cursus te gaan organiseren. Structureel minimaal 1 maal per jaar. Zo zorgen we dat we voldoende mensen hebben die kunnen ondersteunen.

Met enkele bewoners en verschillende partijen zijn we nu aan het uitzoeken wat de beste aanschaf is en hoe we het onderhoud en gebruik gaan organiseren. We gaan ervan uit ze voor de zomer in de wijk worden opgehangen en dat de eerste cursus ook gerealiseerd is.

 

De bekostiging doen we vanuit het aanwezige geld van de vereniging. Aangezien we graag dit voor de hele buurt doen en er structurele kosten blijven willen we iedereen vragen een vrijwillige bijdrage van 10 euro te doen om dit alles mogelijk te maken.

Wilt u doneren voor de AED's en eventueel meedoen aan een reanimatiecursus?

 

Vul dan onderstaan formulier in en wij nemen contact op.

aed.png
Wilt u € 10,00 doneren voor een AED in onze wijk?
Welke cursus wilt u volgen:

Hartelijk dank. Wij hebben uw gegevens ontvangen.

bottom of page